Recenzje notatników

Recenzja: system Neo Smartpen — gdy świat analogowy spotyka cyfrowy

Nie będę ukrywał – lubię myśleć na papierze. Niezapisana karta, będąca niczym innym, jak pustym prostokątem, sprawia, że moje myśli mogą biegnąć jak chcą i gdzie chcą. Papier ma niestety jedną wadę — ciężko w nim się szuka.

Krzysiek, 14 lutego 2021
Recenzje notatników

Recenzja: Semikolon — czeski notatnik z przepięknym papierem

Semikolon to notatniki, które odkryłam podczas szukania informacji o Leuchtturmie. Choć produkty niemieckiej firmy znałam bardzo dobrze, nigdy nie zagłębiałam się w jej historię. Jednym z kluczowych punktów tej sekcji strony była informacja o kupnie czeskiej firmy Semikolon.

Angelika, 10 lutego 2021
Recenzje notatników

Recenzja: Karst — notatnik z kamienia

Tytuł brzmi trochę jak clickbait, prawda? Notatnik z kamienia. Co? Czy w zestawie dołączone jest dłuto? Ile waży jedna strona? Czy zmieści się do plecaka? Na to pytanie (i na wiele innych) już śpieszę odpowiedzieć! Skąd trafiłam na Karst? Z reklamy na Facebooku.

Angelika, 29 stycznia 2021
Recenzje notatników

Recenzja: Notebook Therapy i Tsuki Collection

Notatniki z kolekcji Tsuki to dokładnie ten typ reklam, które są widoczne wszędzie, gdy choć trochę interesujesz się artykułami papierniczymi. Moje media społecznościowe były dosłownie obklejone zdjęciami notatników z księżycem na okładce.

Magda, 28 stycznia 2021
Recenzje notatników

Papergang — subskrypcja uroczych artykułów piśmienniczych

Papergang to mocno reklamowana subskrypcja dla fanów artykułów biurowych, przygotowana przez Ohh Deer. Ja trafiłam tam właśnie z reklamy na Facebooku i w okolicach Black Friday postanowiłam się skusić. Mam dwa pudełka, omówimy więc sobie ich zawartość i porozmawiamy, czy warto.

Angelika, 16 stycznia 2021
Recenzje notatników

Recenzja: Nuuna — notatnik o trochę innych kropkach

W tej chwili nie umiem sobie przypomnieć, jak to się stało, że spotkałam notatniki Nuuna. Wiem, że na brytyjskich stronach mignęły mi kiedyś metaliczne okładki, ale nie przywiązałam do nich zbyt wielkiej uwagi.

Angelika, 28 grudnia 2020
Recenzje notatników

Recenzja: Moleskine — klasyk, który wszyscy znają

Czy warto pisać recenzję notatników marki, którą wszyscy znają? Oczywiście, że tak. Tym bardziej że sama miałam bardzo zmienne uczucia odnośnie produktów tej marki. Te notesy albo się kocha, albo nienawidzi, a opinia nich zwykle jest zależna od kilku aspektów.

Magda, 19 grudnia 2020
Recenzje notatników

Recenzja: Devangari Art — notesy o pięknych okładkach

Do tej marki mam niezwykle osobisty stosunek. Przez całe życie byłam niezadowolona z notatników, które posiadam. Zeszyty szkolne budziły moją niechęć. Miały brzydkie okładki, mocno nadrukowaną liniaturę i papier słabej jakości.

Magda, 8 grudnia 2020
Recenzje notatników

Recenzja: Magic of I — notatnik z magicznym motywem

Notatnik Magic of I przyszedł do mnie w paczce razem z kalendarzem na rok 2021, który zamówiłam w pre-orderze już w październiku. Produktami tej marki zachwyciłam się wiele miesięcy temu, kiedy jedna z Twitterowiczek pokazała swój kalendarz na 2019 rok.

Magda, 3 grudnia 2020
Recenzje notatników

Recenzja: Archer & Olive – notatnik premium dla wymagających

Nie będę silić się na to, by już na wstępie nie powiedzieć, że Archer & Olive jest moim ulubionym brandem notatników, bo oczywiście jest. Trafiłam na niego przypadkiem w jednym z warszawskich sklepów papierniczych, który jest jedynym ich dystrybutorem w Polsce.

Magda, 6 listopada 2020
Recenzje notatników

Recenzja: Cognitive Surplus — notatniki nie tylko dla naukowców

Swoją przygodę z Cognitive Surplus zaczęłam w 2017 roku, choć oglądałam ich w internecie już rok wcześniej. Nie pamiętam, skąd do nich trafiłam, ale skradli moje serce momentalnie. Niebanalne okładki i notatniki z dwoma różnymi liniaturami w środku. W to mi graj!

Angelika, 31 października 2020
Recenzje notatników

Recenzja: Leuchtturm 1917 — niemiecki klasyk

Leuchtturm to niemiecki król Bullet Journal. Wypromowany kilka lat temu wraz z kampanią na Kickstarterze, wystrzelił momentalnie i od tej pory znajduje się na wyposażeniu większości praktykantów tej metody produktywności.

Angelika, 21 października 2020

Polecamy